Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Ekim 2010 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (29 Ekim)

29 Ekim 1911

Fenerbahçe : 3
Kadıköy : 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi’nde oynadığı maçta Kadıköy’ü 3-1 mağlup etti.

***

29 Ekim 1915

Fenerbahçe : 2
Galatasaray: 1

(Maç, Fenerbahçe 2-1 galip durumda iken yarım kaldı, 03 Mart 1916 tarihinde tamamlandı.)





Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında İttihat Sahası’nda Galatasaray karşısında Galip Kulaksızoğlu ve Topuz Hikmet’in golleriyle 2-1 önde iken bitime 25 dakika kala çıkan olaylar nedeniyle maç yarıda kaldı, 03 Mart 1916 da yarım kalan süre oynandı, Galatasaray 1 gol atarken maç 2-2 olarak sona erdi.

***

29 Ekim 1934

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 0

Taksim Şildi, Fenerbahçe'nin.




Fenerbahçe Futbol Takımı, Şeref Şildi maçında Taksim Stadı’nda Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederken golünü Fikret Arıcan attı.

***

29 Ekim 1972

Mersin İdmanyurdu : 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 7.hafta maçında Datcu, Şükrü, Cevher, Yılmaz, Levent, Canan, Ziya, Nedim, Fuat, Osman, Muharrem (Necati) den oluşan kadrosuyla deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile 0-0 berabere kalırken haftayı 10 puanla lider olarak tamamladı.

***

29 Ekim 1988

Karşıyaka : 1
Fenerbahçe: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 11.hafta maçında Schumacher, Taygun, Ergin, Nezihi, Sedat (Hakan) Durmuş, Oğuz, Şenol Ustaömer, Aykut, Hasan (Serdar) ve Rıdvan’dan oluşan kadrosuyla İzmir Atatürk Stadı’nda Karşıyaka’yı 2-1 mağlup ederken gollerini, Hakan Tecimer (Dk.67) ve Aykut Kocaman (Dk.69 pen.) attı. Sezon başında Rizespor’dan transfer edilen Hakan Tecimer, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü atarken hafta içinde Rizespor’dan transfer edilen Hasan Vezir de Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıktı. Fenerbahçe, ligin 11.haftasını 24 puanla lider olarak tamamladı.

***

29 Ekim 2006

Vestel Manisaspor : 2
Fenerbahçe : 3

Deivid De Souza, hat-trick yaptı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 11.hafta maçında Volkan Demirel, Stephan Appiah, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Marco Aurelio Dk.67), Önder Turacı, Alex DE Souza, Deniz Barış, Uğur Boral, Diego Lugano, Edu Drecena ve Deivid De Souza (Semih Şentürk Dk.89)’ten oluşan kadrosuyla deplasmanda V.Manisaspor’u 3-2 mağlup ederken gollerini Deivid De Souza (Dk.19-38 ve 55) attı. Deivid De Souza, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig 11.haftasında deplasmanda Manisaspor’u 3-2 mağlup ettikleri maçtan sonra bir basın toplantısı düzenledi. Maç boyunca takım olarak iyi mücadele ettiklerini belirten Zico, "Kaliteli bir rakibe karşı iyi oynadık. Rakibimiz neden lider olduğunu gösterdi. Bugün çok iyi savaştık. 3-1'den sonra şansları değerlendirseydik skor artacaktı. İki tarafın da ortaya koyduğu futboldan zevk aldığını umuyorum" diye konuştu. Tecrübeli hoca, ligde yeniden liderliği ele geçirmeleri nedeniyle ayrıca sevinçli olduğunu dile getirdi. Zico, "Umarım bundan sonra böyle devam ederiz. Bugün gördük ki hangi rakibe karşı olursa olsun iki fark yakalansa bile galibiyet garanti değil. En ufak bir hata puan kaybetmenize neden olur. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Bunu kabullenmeniz gerekir. Rakibe kendi hatamızdan dolayı ikinci golü verdik, fark açılacakken bire indi. Zamanla bunları düzelteceğiz" dedi. Fenerbahçe'nin hocası, ligdeki suskunluğunu üç golle bozan Deivid'in kalitesini kanıtladığını da vurguladı. Brezilyalı yıldızın çok iyi bir maç çıkardığını kaydeden Zico, "Deivid'i tebrik etmek gerekir. Ne kadar golcü ve kaliteli olduğunu gösterdi. Kariyerinde aynı golleri atmışlığı var. Onun Fenerbahçe'ye gelmesinin sebebi de böyle kaliteli bir golcü olmasıdır. Goller attığı için onun kadar mutlu olmasam da çok mutluyum" ifadesini kullandı. Tecrübeli hoca; Alex, Tümer ve Tuncay'ın başarılı oldukları sürece birlikte oynayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder