Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Ekim 2010 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (27 Ekim)

27 Ekim 1973

Fenerbahçe : 3
Bursaspor : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Datcu (Adil) Timuçin, Niyazi, Yılmaz, Alpaslan, Ersoy, Ziya, Selahattin, Cemil, Osman, Ender’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Bursaspor’u 3-1 mağlup ederken gollerini, Timuçin Çuğ (Dk.26), Osman Arpacıoğlu (Dk.56) ve Ender Konca (Dk.58) attı.

***

27 Ekim 1974

Fenerbahçe : 0
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 8.hafta maçında Yavuz, Niyazi, Yılmaz, Ziya, Serkan (Alpaslan) Ersoy, Zafer, Selahattin, Osman, Cemil, Mustafa (Ender) den oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe, ligin 8.haftasını 13 puan ve averajla lider olarak tamamladı.

***

27 Ekim 1985

Sakaryaspor : 1
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 9.hafta maçında Nurettin, İsmail, Cem (Onur) Abdülkerim, Erdoğan, Önder, Hüseyin (Zafer) Müjdat, Pesiç, İlyas ve Selçuk’tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Sakaryaspor’u 2-1 mağlup ederken gollerini, Selçuk Yula (Dk.59) ve İsmail Kartal (Dk.83) attı. Fenerbahçe, ligin 9.haftasını 2 maç eksiği ve 10 puanla liderin 2 puan gerisinde 9.sırada tamamladı.

***

27 Ekim 1986

"Paşa" Hüseyin Çakıroğlu, toprağa verildi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı oyuncularından Hüseyin Çakıroğlu, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hüseyin Çakıroğlu için, Fenerbahçe Antrenman Sahası ve Sosyal Tesisleri’nde bir tören düzenlendi. Törene çok sayıda taraftar, kulüp yöneticisi ve rakip takım futbolcuları katıldı.

***

27 Ekim 2000

Fenerbahçe : 5
Denizlispor: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 10.hafta maçında Rüştü, Mirkoviç, Mert Meriç, Mustafa Doğan, Lazetiç, Yusuf Şimşek (Elvir Baliç Dk.46) Ogün, Revivo, Abdullah, Andersson, Rapajc (Serhat Dk.83) tan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Denizlispor’u 5-2 mağlup ederken gollerini, Kennet Andersson (Dk.23), Ogün Temizkanoğlu (Dk.51), Milan Rapajc (Dk.52), Elvir Baliç (Dk.55) ve Serhat Akın (Dk.90) attı. Fenerbahçe, ligin 10.haftasını 22 puanla lider olarak tamamladı.

***

27 Ekim 2007

Kasımpaşa : 1
Fenerbahçe: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 10.hafta maçında Volkan Demirel, Diego Lugano, Roberto Carlos, Stephan Appiah, Gökçek Vederson, Tümer Metin (Ali Bilgin Dk.78), Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Selçuk Şahin Dk.83), Edu Drecena, Gökhan Gönül ve Deivid De Souza (Kazım Kazım Dk.71)’dan oluşan kadrosuyla Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ederken gollerini Tümer Metin (Dk.7) ve Deivid De Souza (Dk.13) attı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig 10.haftasında Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Karşılaşmada çok erken iki gol bulduklarına dikkat çeken Brezilyalı çalıştırıcı, "Özellikle 2-0'dan sonra rakibimizin işini kolaylaştırdık. Kasımpaşa'ya üç hediye verdik diyebiliriz. Birini Volkan kurtardı, diğerini rakip atamadı. Biri de gol oldu. Ciddiyetten uzaklaştığımız anlar olursa rakibiniz sizi cezalandırabilir. Eğer böyle devam etseydi, puan kaybedebilirdik. Ancak çabuk toparlandılar ve Kasımpaşa'nın daha fazla atak yapmasına izin vermediler. Deplasmanda ilk galibiyeti almamız güzel" dedi. Rakibin hazırladıklarından değil, kendi hatalarından gol yediklerini söyleyen Zico, "Kendi yaptığımız hatalarla gol yiyiyoruz. Genelde konsantre eksiği yoktu, sadece iki golden sonra biraz rahatlama vardı" diye konuştu.

Zico, Beşiktaş Menajeri Sinan Engin'in, "Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi ertelensin" önerisine şu yorumu yaptı: "Bu teklife olumlu bakabilirim. İki takım da Türkiye'yi temsil etmeye çalışıyor. Hafta içinde kupa maçı da var. Öteki takımlar da kabul ederse benim cevabım olumsuz olmaz."

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder