Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Ekim 2010 Cuma

Bursaspor : 1 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 10.hafta maçı)



Fenerbahçe, ligin 10.haftasında deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kalırken, belki de 10 haftası geride kalan ligdeki en iyi futbolunu oynadı.

Geçen haftaki Galatasaray maçından oldukça önemli isimleri kaybederek çıkan Fenerbahçe, bu maçta Dia ve özellikle Niang'ın yokluğunu fazlasıyla aradı.

Orta sahada rakibine oranla daha fazla topa sahip olan, Emre önderliğinde bütün topları kazanan Fenerbahçe'de, maçın ilk yarısında Christian Baroni'nin zaman zaman oyuna katılması, temponun artmamasına nedendi. Sol tarafta Caner ilk yarıda tutuk, ikinci yarıda ise oldukça fazla oyunun atak yönünü benimseyen bir futbol ortaya koyarken önünde oynayan Stoch, önemli ataklar geliştirdi ancak son pas tercihlerinde başarılı değildi. Aynı şekilde Mehmet Topuz, sağ kanatta alışık olduğu bölgede oynarken rakibin hızlı oyuncularından Volkan Şen'in sık sık kanat değiştirmesine de neden olan isimlerdendi. Ancak Mehmet Topuz da tıpkı Stoch gibi özellikle ilk yarıda maçın kırılma anlarında son pas tercihlerinin doğru yönde kullanamadı.

Alex'in müthiş oyun zekasını ince paslarıyla birleştirmesi ve maçın ilk yarısında orta sahaya fazlaca yardıma gelmesi, Fenerbahçe'yi hücumda etkisiz duruma düşürürken orta alan üstünlüğünün ele geçirilmesine nedendi.

Maçın ikinci yarısının hemen başında duran toptan yenen gol ise, Fenerbahçe gibi bir takımın yememesi gereken bir goldü. Gol pozisyonunda Emre'nin direk dibinde beklemesi nedeniyle ofsaytı bozarken, arka direği alması gereken oyuncuların da gaflette bulundukları bir andı.

Maçın ilerleyen dakikalarında tekrar orta saha üstünlüğünü ele alan Fenerbahçe, bu defa da Stoch'un kanadından oldukça etkili ataklar geliştirdi. İşte tam bu anlarda forvette çoğalamamanın getirdiği eksiklik, maçın skoruna da direkt olarak etki eden unsurdu.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın, "Şampiyonlar Ligi" ni Avrupa'da "unutmuş" şekilde Türkiye'deki maçlarda, özellikle Fenerbahçe maçlarındaki çifte standart uygulamaları da düşündürücü türden.

Özellikle Ali Tandoğan'ın Stoch'a ilk yarıdaki sakatlayıcı darbelerinin yanısıra Sercan Yıldırım'ın topsuz alandaki Bilica'nın üzerine topu vurmasını görmesine karşılık kartının rengi konusunda müsamahakar davranması, maçın ikinci yarısında ise "lütfen" sarı kart gösterdiği Ali Tandoğan ile Andre Santos arasında yaşanan pozisyonda, Andre Santos'un rakibine en ufak bir müdahalesi olmamasına rağmen Ali Tandoğan'ın kendisini yere bırakmasına, "centilmenliğe aykırı hareketten ikinci sarı kart, dolayısıyla kırmızı kartı çıkarmaması" buna mukabil Andre Santos'a sarı kart çıkarması, bu maçta Cüneyt Çakır'ın yönetim özeti idi adeta.

Fenerbahçe'nin böylesine önemli bir maçta rakibinden çok fazla etkin görünmesine karşılık, risk alarak oynamasının da etkisiyle maçın son bölümlerinde verdiği pozisyonlar ise, Volkan Demirel'in oldukça başarılı oyunu ile bertaraf edilirken, savunmada Yobo'nun günden güne bu takımın en önemli oyuncusu olma yönündeki dev adımları, her geçen hafta devam ediyor.

Bu akşam da Sercan Yıldırım ve Turgay Bahadır gibi hızlı forvetler karşısında oldukça başarılı müdahalelerde bulunan, oyunu geriden isabetli paslarla kuran Yobo'nun, Lugano takıma tekrar dahil olduğu zaman da yine defanstan oyun kuran oyuncu olması gerekiyor.

Başta da söylediğimiz gibi Fenerbahçe, bu maçta sezonun en iyi futbollarından birini oynarken, önümüzdeki haftalar için yine olumlu sinyaller vermeye devam etti.

Tabi ki bu maçta alınacak 3 puan çok önemliydi ancak puan farkının açılmadan devam etmesi de, Fenerbahçe için önemli bir noktaydı.

Darısı gelecek haftalara..

Takım kadrolarına gelince;

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

BURSASPOR: Ivankov, Ömer, Hüseyin, Vederson, Sercan (Nunez dk. 90 ) İbrahim , Batalla (Insua dk. 72), Ergic, Ali Tandoğan, Turgay, Volkan Şen (Ozan İpek dk. 77)
YEDEKLER: Yavuz, Stepanov, Svensson, Mustafa.
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam.

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Bilica, Gökhan Gönül, Emre, Semih (Gökhan Ünal dk. 86 ) Alex, Caner, Yobo, Stoch (Andre Santos dk. 72 ), Cristian, (Kazım dk. 86 ), Mehmet Topuz
YEDEKLER: Serkan Kırıntılı, Bekir, Gökay, Okan.
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Semih (dk. 17) (Fenerbahçe), Ergic (dk. 51) (Bursaspor)

SARI KARTLAR: Turgay, Sercan, Ali Tandoğan (Bursaspor), Mehmet Topuz, Bilica, Andre Santos, Caner (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder