Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Eylül 2010 Pazartesi

Kasımpaşa : 2 Fenerbahçe : 6 (Spor Toto Süper Lig 6.hafta maçı)



Fenerbahçe, Spor Toto Süper Ligin 6.hafta maçında, Kasımpaşa'yı Ali Sami Yen Stadı'nda ilk yarıda zorlanmasına rağmen farklı mağlup etmesini bildi.

Geçtiğimiz yıl Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında olduğu gibi yine aynı dakikada Kasımpaşa öne geçti, hem de benzer bir golle..

O maçta ilk golü Gökhan Güleç atmıştı defansın arasından, bu maçta aynı golü hemen hemen aynı noktadan Şahin attı.

Bu şok golle maça başlayan Fenerbahçe, taraftarına "acaba yine mi?" sorusunu korku dolu şekilde sordururken imdada Ersen Martin yetişti bereket ki..

Alex'in penaltı golü sonrası çabuk toparlanan ve peş peşe 2 gol bulan Fenerbahçe, özellikle Andre Santos'un kanadından ciddi ataklar gördü kalesinde.

İlk yarıda maça solda başlayan Dia, sağ kanada geçtiği anlarda Fenerbahçe oyunu kopartmasını bildi ancak bu defa da sol kanada geçen Mehmet Topuz'un, Andre Santos'un açıklarını kapatmakta yetersiz kalması nedeniyle bu kanatta oldukça zor durumlara düştü.

Üstüne üstlük bir de Bilica'nın defans göbeğinde olmadık hatalar yapması, açık oynayan Fenerbahçe savunması karşısında Yekta ve Şahin gibi son derece hızlı orta saha oyuncuları olan Kasımpaşa'nın iştahını da kabarttı.

İkinci devreye Yobo ve Caner'i oyuna alarak başlayan Aykut Kocaman, yaptığı 2 doğru değişiklikle maçı koparttı adeta.

Brezilya Milli Takımı'na davet edilen Andre Santos'un bu kadar umursamaz futbolu akıllara ziyan bir durum teşkil etmekte. Kademe yapmayan, adam kaçıran ve hücumda da son derece etkisiz bir Andre Santos, bu takımda şu anki haliyle sadece "kontenjan dolduruyor."

Orta sahada Emre ve Selçuk'un mücadeleci futboluna Alex'in öldürücü pasları, Dia ve Niang'ın sürekli hücumu düşünen oyun anlayışları Fenerbahçe adına olumlu gelişmelerdi bu akşam.

Özellikle tartışıldığı dönemde Alex, "yata yata" 2 gol, "1.5 asistle" tamamladı 6 gollü geceyi. Hele Niang'ın 3.golünde attığı pas ve uzatma dakikalarında attığı bir gol var ki, işte Alex'in en büyük özelliklerinden birisidir.

Takımınızda Alex gibi bir "usta" varsa, önce O'nun adını yazacaksınız esame listesine, sonra diğer 10 oyuncuyu düşüneceksiniz kimler olacağı konusunda. Sahada hiç olmadık zamanlarda hiç olmadık işlerin altına imza atan bir isim Alex. Bu akşam Fenerbahçe formasıyla lig, kupa, hazırlık ve Avrupa Kupaları olmak üzere 302.maçına çıkan bu büyük usta, bu maçlarda 128.golünü attı, "125.5 asistini" de yaptı.

Aykut Kocaman'ın takımın hücum yönünü değil, bu akşamki görüntü itibariyle takım savunması konusunda kafa yorması gerekiyor hiç kuşkusuz ki. Çünkü bu kadar ofansı düşünen ve her an skora katkı sağlayacak futbolcular topluluğunun olduğu bir takımda, maalesef ki takım savunmasının daha derli toplu olması da gerekiyor. Çünkü Fenerbahçe savunması, son derece kolay pozisyon verir durumda şu anda.

Niang'ın Fenerbahçe hücumlarına kattığı dirilik, Dia'nın bitmez tükenmez enerjisi ve özellikle Alex'in skora katkı anlamında yaptığı olumlu paslar, Fenerbahçe'nin bu galibiyetindeki perde arkası görüntüleriydi.

Takım kadrolarına gelince;

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez.

KASIMPAŞA: Murat, Keller, Erdi, Barış, Ergün, Yekta, Halil(Korhan dk. 46), Hüseyin, Sarmov, Ersen Marrtin(Gökhan Güleç dk. 81), Şahin.
YEDEKLER: Fırat, Tjikuzu, Dimitrov, Merthan, Onur
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica(Yobo dk. 46), Andre Santos(Caner dk. 46), Dia(Stoch dk. 81), Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Alex, Niang.
YEDEKLER: Serkan Kırıntılı, Gökay, Özer, Gökhan Ünal
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Şahin (dk. 6), Ersen Martin (dk. 25) (Kasımpaşa), Alex (dk. 15 Pen. ve 90+4), Emre (dk. 21), Niang (dk. 24, 64 ve 90) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Ersen Martin, Ergün (Kasımpaşa), Lugano, Niang (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder