Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

31 Ağustos 2010 Salı

Fenerbahçe tarihinde bugün (31 Ağustos)

***

31 Ağustos 1968

Fenerbahçe : 3
AEK : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Balkan Kupası grup maçında Yavuz, Şükrü, Levent, Selim, Ercan, Nunweiller, Abdullah, Can, Nedim, Ziya, Salim (Cenap) tan oluşan kadrosuyla Yunanistan’ın AEK Takımını 3-0 mağlup ederken gollerini Nedim Doğan (Dk.24) Nunweiller (Dk.63) ve Can Bartu (Dk.87) attı.

***

31 Ağustos 1975

Fenerbahçe : 4
Beşiktaş : 0

Zafer Kupası, Fenerbahçe'nin




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İzmir’de oynanan Zafer Kupası final maçında Yavuz, Ender, Emin, Yılmaz, Alpaslan, Nevruz (Engin) Zafer, Selahattin (Raşit) Ömer, Osman ve Aydın’dan oluşan kadrosuyla Beşiktaş’ı 4-0 mağlup edip kupayı kazanırken gollerini Osman Arpacıoğlu (Dk.28 ve 77), Ender Konca (Dk.66) ile Zafer Göncüler (Dk.89) attı.

***

31 Ağustos 1976

Fenerbahçe : 4
Bursaspor : 2

Fenerbahçe kaptanı Yılmaz Şen, jübilesini yaptı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İstanbul’da oynadığı eski kaptanı Yılmaz Şen’in jübile maçında Adil (Yavuz) Sebahattin (Niyazi) Yılmaz (Emin) Alpaslan, Yenal, Ersoy (Ender) Zafer, Önder, Engin, Ömer (K.Yavuz) ve Cemil’den oluşan kadrosuyla Bursaspor’u 4-2 mağlup ederken gollerini Cemil Turan (Dk.9) Ömer Kaner (Dk.15) Önder Mustafaoğlu (Dk.21) ve Engin Verel (Dk.72) attı.

***

31 Ağustos 1986

Eskişehirspor : 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Ligi maçında Lukovcan, İsmail, Hasan, Abdülkerim, Sedat, Müjdat, Pesiç (Aykut) Önder, Birol, Şenol, Kayhan, (K.Erdoğan) dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe, 2.haftası oynanan ligde 3 puanla 3.sırada yeraldı. Karşılaşma öncesi ve sonrasında Eskişehir’de taraftarlar arasında yaşanan olaylarda 25 taraftar yaralandı, 150 kişi gözaltına alındı.

***

31 Ağustos 2006

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Deivid De Souza ve Edu Drecena, ilk antrenmanlarına çıktılar.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın yeni transferlerinden Deivid De Souza ve Edu Drecena, Fenerbahçe ile ilk antrenmanlarına çıktılar. Bu arada Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, 3 günlük iznin ardından Süper Lig’de oynayacağı Antalyaspor maçı hazırlıklarına çift antrenmanla başladı. Sabah tempolu koşu yapan Fenerbahçe, akşam taktik çalıştı. Çalışmaya Belçika’dan yeni dönen Önder Turacı ve izinli olan Kezman katılmadı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder