Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Fenerbahçe tarihinde bugün (30 Ağustos)

30 Ağustos 1953

Fenerbahçe : 4
Beyoğluspor: 1

Emros Kupası, Fenerbahçe'nin




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Yunanistan’ın Emros Gazetesi tarafından düzenlenen özel bir kupa maçında Selahattin, Nedim, Müjdat, Naci, Basri, Akgün, Fikret, Lefter, Feridun, Burhan ve Niyazi’li kadrosuyla Beyoğluspor’u 4-1 mağlup ederken gollerini Niyazi (Dk.11 ve 25) Feridun (Dk.38 ve 43) attı. Maçtan sonra Emros Kupası’nı, Yunanistan Güzellik Kraliçesi Fenerbahçe Takım kaptanı Fikret Kırcan’a verdi.

***

30 Ağustos 1961

Fenerbahç : 2
Galatasaray: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Sporu Koruma Kupası’nda Mithatpaşa Stadı’nda Şükrü, Atilla, İsmail, Necati (Aydoğan) Naci, Kadri, Mustafa (Bülent) Hilmi(Hüseyin) Yüksel, Lefter ve Selim’den oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederken gollerini Candemir (Dk.1 k.k.) ve Lefter Küçükandonyadis (Dk.28) attı.

***

30 Ağustos 1966

Fenerbahçe Spor Kulübü binası ve antrenman sahası, törenle hizmete açıldı




Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Kadıköy’deki yeni lokal binası ile antrenman sahası, Kadıköy Kaymakamı tarafından törenle hizmete açıldı. Törende bir konuşma yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Faruk Ilgaz, tesisler hakkında bilgi verdi ve “Sahayı, Fenerbahçe ve gelecekteki Fenerbahçeli gençliğe adıyoruz” dedi. Daha sonra Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni tesislerinde ilk kez çalıştı, Feriköy ile oynayacağı Spor Toto Kupası grup maçı hazırlıklarına devam etti.

***

30 Ağustos 1969

Fenerbahçe : 1
Beşiktaş : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, TSYD Kupası maçında Mithatpaşa Stadı’nda Datcu, Numan, Levent, Yılmaz (Serkan) Ercan, Nunweiller, Yaşar, Fuat, Ogün, Zeki, Can (Abdullah) tan oluşan kadrosuyla Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederken golünü Nunweiller (Dk.55) attı.

***

30 Ağustos 1972

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İzmir’de oynanan Zafer Kupası maçında Rasim, Şükrü, Yılmaz, Ercan, Levent, Nedim, Cevher, Timuçin, Necati, Osman ve Muharrem’den oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederken golünü Osman Arpacıoğlu (Dk.6) attı.

***

30 Ağustos 1976

Fenerbahçe Kürek Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu




Fenerbahçe Spor Kulübü Kürek Takımı, Türkiye Kürek Şampiyonası’nda 7 yarışın 6 sında birinci oldu ve Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Teknik sonuçlarda ise Fenerbahçe Kürek Takımı, Bayanlar 4 Tek Dümencili ve 2 Çitt yarışlarında birinci olurken takım halinde de 700 puanla birinciliği kazandı. Fenerbahçe Kürek Takımı ayrıca Büyükler 4 Tek Dümencilide birinci, 2 Tek Dümencisizde birinci, Tek Çiftte birinci, 2 Tek Dümencilide birinci, 4 Tek Dümencisizde birinci, 2 Çiftte ikinci, 8 Tekte birinciliği kazanırken takım halinde 2250 puanla Türkiye Şampiyonu oldu.

***

30 Ağustos 1987

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı : 83
Karşıyaka : 76

Fenerbahçe, 2.Uluslararası Fuar Kupası Basketbol Turnuvası Şampiyonu oldu




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 2.Uluslararası Fuar Kupası Basketbol Turnuvası maçında Ali 12, Ferhat 17, Hakan 10, Şadi 11, Williams 33’tan oluşan kadrosuyla Karşıyaka’yı 83-76 mağlup ederek turnuva şampiyonu oldu.

***

30 Ağustos 1992

Gaziantepspor : 2
Fenerbahçe : 3




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Liginin ikinci hafta maçında Engin, Hakan, Semih, Nuri (Müjdat Dk.68) Novak, Oğuz, Gerson, Stoilov, Rıdvan, Tanju, Aykut (Ümit Dk.81) ten oluşan kadrosuyla deplasmanda Gaziantepspor’u 3-2 mağlup ederken gollerini Aykut Kocaman (Dk.36 ve 43) ile Tanju Çolak (Dk.56) attı.

***

30 Ağustos 2006

Fabio Luciano'nun sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı oyuncularından Fabio Luciano’nun sakatlanarak sezonun ilk yarısını kapatması üzerine, sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilirken Servet Çetin ise Sivasspor’a gönderildi. Gürhan Gürsoy ise yine Sivasspor’a kiralık olarak transfer oldu.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder