Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Ağustos 2010 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (27 Ağustos)

27 Ağustos 1969

Fenerbahçe : 0
Eskişehirspor: 1

Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden Ahmet Erol, futbolu bıraktıktan tam 14 yıl sonra, jübilesini yaptı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Fenerbahçe tarihinin önemli futbolcu ve yöneticilerinden Ahmet Erol’un Mithatpaşa Stadı’nda oynanan jübile maçında Yavuz, Şükrü (Levent) Numan, Nunweiller, Ercan, Yılmaz, Yaşar, Fuat (Abdullah) Ogün, Lefter (Zeki) Can’dan oluşan kadrosuyla Eskişehirspor’a 1-0 mağlup oldu. Maç, stat ışıklarının kesilmesi nedeniyle 45 dakika geç başladı.

***

27 Ağustos 1975

Fenerbahçe : 4
Galatasaray: 3

Galatasaray Kaptanı Muzaffer'in jübile maçı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı,Galatasaray kaptanı Muzaffer’in Mithatpaşa Stadı’nda oynanan jübile maçında Adil, Sebahattin, Yılmaz, Alpaslan, Yenal, Zafer, Raşit (Selahattin) Engin, Osman, Ömer, Cemil( Emin) den oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 4-3 mağlup ederken gollerini Ömer Kaner (Dk. 7 ve 88) ile Osman Arpacıoğlu (Dk.55 ve 62) attı.

***

27 Ağustos 1976

Fenerbahçe : 2
Galatasaray: 1

Galatasaray kalecisi Yasin Gökmenak'ın jübile maçı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Galatasaray kalecisi Yasin Özdenak’ın jübile maçında Adil, Sebahattin, Cem, Emin, Yenal, Zafer, Ersoy, Önder, Yavuz, Ömer, Aydın (Celal) den oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederken gollerini Ömer Kaner (Dk.31 ve 71) attı.

***

Sakaryaspor: 2
Fenerbahçe: 1

Turkcell Süper Lig 4.hafta


Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 4.hafta maçında Rüştü, Ümit, Mehmet Yozgatlı (Selçuk Şahin Dk.62), Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Mehmet Aurelio, Kerim Zengin, Can Arat, Alex De Souza, Semih Şentürk (Murat Hacıoğlu Dk.60) Diego Lugano’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Sakaryaspor’a 2-1 mağlup olurken golünü Selçuk Şahin (Dk.90+2) attı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, Fenerbahçe aleyhine verdiği kararlarla tepki çekti. Skor 0-0 iken Tuncay Şanlı’nın attığı golü ofsayt gerekçesiyle vermeyen ancak bariz ofsayt olmasına rağmen Sakaryaspor lehine gol kararı veren Kuddusi Müftüoğlu, Fenerbahçe 1-0 mağlup durumda iken de Tümer Metin’e yapılan net bir penaltıyı vermedi. Diego Moreno Lugano, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk maçına çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig’de deplasmanda 2-1 mağlup oldukları Sakaryaspor maçı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Sakaryaspor karşısında iyi oynamalarına rağmen, maçı kaybettiklerini söyledi. Brezilyalı hoca, maça iyi başladıklarını ve birbiri ardına ataklar geliştirdiklerini ifade etti, "İlk yarı gol bulamadık. İkinci yarıda golü bulup rahatlama amacındaydık, ancak beklemediğimiz bir anda yenik dudruma düştük. İkinci yarıda takımın ilk yarıdaki görüntüsü yoktu. Bu skoru hak ettiğimizi düşünmüyorum. Sonuçta kaybettik. Rakibimiz pozisyonlardan bizden daha iyi yararlandı. Bulduğu pozisyonları değerlendirdi. Dört pozisyondan ikisini gol yaptı. Biz 20 pozisyon bulduk. Fakat istediğimiz sonucu alamadık" dedi.
Forvet eksiklerini gidermek için iki oyuncu transfer ettiklerini kaydeden Zico, "Önemli olan forvetin topu kaleden içeriye sokmasıdır. Bu amaçla transfer yaptık. Oyuncularım maça çok iyi motiveydiler. Lugano'nun performansı iyiydi" diye konuştu. Öte yandan Fenerbahçe Spor Kulübü 2.Başkanı Nihat Özdemir, maçtan sonra sert açıklamalar yaptı. Özdemir, "Golümüz sayılmadı. Ofsayttan gol yedik. Kuddusi Müftüoğlu'nun yönettiği her maçımızda aleyhimize olaylar gelişiyor. Federasyon seçimlerinden sonra yaşananları herkes görüyor" dedi.
Özdemir, Konya maçından sonra sahaya "el değmemiş temiz lig istiyoruz" pankartıyla çıkan üç büyüğün Beşiktaş maçından sonra ne söyleyeceğini merakla beklediklerini belirtti.

***

27 Ağustos 2008

Fenerbahçe : 2
Partizan : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3.Öneleme turu rövanş maçında, ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Sırbistan’ın FC Partizan takımını Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yasin Çakmak, Roberto Carlos, Colin Kazım, Cladio Maldonado(Deniz Barış Dk.89) Uğur Boral (Gürhan Gürsoy Dk.61) Semih Şentürk (Önder Turacı Dk.72) Alex De Souza ve Daniel Guiza ‘dan oluşan kadrosuyla 2-1 mağlup ederken gollerini Semih Şentürk (Dk.27) ve Alex De Souza (Dk.58) attı. Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder