Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Ağustos 2010 Pazar

Fenerbahçe-Manisaspor maçı (Spor Toto Süper Lig 3.hafta)



Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Spor Toto Süper Ligin seyircisiz maçında, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Manisaspor'u 4-2 mağlup ederken, ligin ilk haftasında olduğu gibi yine bol gol izlettirdi taraftarlarına.

3.haftasına geldiğimiz ligde Fenerbahçe'nin attığı gol sayısı 10 ve maç ortalaması 3.3

Bu maçla birlikte ilk defa bir lig maçında Fenerbahçe forması giyen Okan Alkan gibi pırıl pırıl bir genç kardeşimiz, günümüz futbolundaki bir bek oyuncusunun nasıl oynaması gerektiğini adeta haykırdı sessiz gecede.

Kanattan bindirmeleri, ters kademelere girişleri, defansta yerinde müdahaleleriyle birlikte yaptığı 2 asist, Fenerbahçe'nin yumuşak karınlarından birisi olan sağbek mevkiinde de Gökhan Gönül'e alternatif olduğunu gösterdi.

Sol tarafta Andre Santos'un daha önce de defalarca söylediğimiz gibi son haftalardaki "gamsız futboluna" karşılık Caner Erkin'in ilk defa bir lig maçında Fenerbahçe formasıyla nisbeten olumlu işler yapması, en azından defansif görevlerini yapması, Andre Santos'un umarız bir an önce toparlanmasına neden olur. Aksi takdirde Brezilya Milli Takım solbeki etiketi, sadece kağıt üzerinde kalır.

Orta sahasında Emre'nin yanında Baroni'nin ileriye top taşımamayı tercih etmesi, hem Emre'nin yükünü artırıyor, hem de ileride Alex'in alması gereken topları zamanında alamamasına neden oluyor. Bu nedenle Baroni'nin oyunun hücum yönünü de düşünmesi gerekiyor.

Defansta ise Bilica, bu akşam yine fahiş hatalar yaptı. Nitekim Fenerbahçe'nin yediği golde de Isaac'ı kaçırması ve vuruşuna engel olamaması, Bilica'daki düşüşün devam ettiğini gösterdi.

Aykut Kocaman'ın zamanında yaptığı değişikliklerle birlikte sıkışan oyun, bir anda rahat bir konuma geldi. Nitekim Dia ve Özer oyuna girdikten sonra Fenerbahçe kanatları daha iyi kullanmaya başladı. Ve Niang işte tam bu anda ne derece tehlikeli bir forvet oyuncusu olduğunu gösterdi.

Rakip defansa yaptığı toplu ve topsuz alanlardaki baskı, topu aldığı zaman orta sahadan gelen arkadaşlarına koşu yollar açarak beklemesi, özellikle hava toplarına hakim oyun yapısı, rakip defansı yoran koşuları ve güçlü fizik yapısı, kendi takımını rakip sahaya taşıyabilen oyun yapısı, Niang'ın Fenerbahçe adına yaptığı olumlu işler.

Şimdi önümüzde 2 haftalık bir ara var ve bu 2 haftada Fenerbahçe, sakat futbolcularının da düzelmesiyle yeniden "alternatifi bol" bir kadroya kavuşacak ve Kayserispor deplasmanına gidecek. Seyircisiz oynanan 2 maçı kayıpsız atlatan Fenerbahçe, artık Beşiktaş ile oynanacak maçta seyircisine güzel futbolun yanısıra yine 3 puan hedefinde olacak hiç kuşkusuz..

Takım kadrolarına gelince;

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Muhittin Gürses

FENERBAHÇE: Mert, Okan, Lugano, Bilica, Caner, Mehmet Topuz (Özer dk. 65), Cristian, Emre, Stoch (Dia dk. 65), Alex (Selçuk dk. 81), Niang

MANİSASPOR: İlker, Ferhat, Dixon, Hüseyin, Bekir Yılmaz (Kahe dk. 83), Gökhan (Yiğit dk. 73), Mehmet Güven (Dica dk. 73), Simpson, Eren, Nizamettin, İsaac Promise

GOLLER: Alex (dk. 17), Lugano (dk. 62), Niang (dk. 69 ve 74) (Fenerbahçe), Isaac Promise (dk. 48), Simpson (dk. 77) (Manisaspor)
SARI KARTLAR: Cristian (Fenerbahçe), Bekir Yılmaz, Hüseyin, Ferhat (Manisaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder