Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (28 Temmuz)

28 Temmuz 1972

Cemil Turan: "Galatasaray'da oynamaktansa, İstanbulspor'da kalırım"




Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Emin Cankurtaran, transfer etmeyi düşündükleri ancak kulübünün izin vermediği İstanbulsporlu Cemil Turan ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Emin Cankurtaran basın toplantısında “İstanbulspor ile anlaşamazsak Cemil Turan, özel maçlarımızda yer alır” derken Cemil Turan ise “Galatasaray’da oynamaktansa İstanbulspor’da kalırım” dedi.

***

28 Temmuz 1974

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 0

Ordu (Donanma) Kupası Fenerbahçe'nin




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İnönü Stadı’nda Hava ve Deniz Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yararına düzenlenen Ordu Kupası maçında, Yavuz, Serkan, Yılmaz (Rüçhan) Ziya, Alpaslan, Ender (Selahattin) Aydın, Zafer, Osman, Cemil ve Mustafa’dan oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederken golünü Mustafa (Dk.47) attı.

***

28 Temmuz 1988

Fenerbahçe : 2
Kahramanmaraşspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Fenerbahçe Stadı’nda oynadığı özel maçta Schumacher, İsmail (Ergin) Zovko, Nezihi (Turan) Sedat (Serdar) Müjdat, Taygun, Oğuz, Rıdvan, Orhan (Mustafa) Erdi ve Önder’den oluşan kadrosuyla Kahramanmaraşspor’u 2-0 mağlup ederken gollerini Müjdat Yetkiner (Dk.46) ve Serdar Şenkaya (Dk.88) attı.

***

28 Temmuz 1995

Altay: 0
Fenerbahçe: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İzmir Atatürk Stadı’nda oynadığı hazırlık maçında, Rüştü, İlker (Mustafa Dk.59) Uche, Högh (Emre Dk.75) Erol (Halil İbrahim Dk.46) Oğuz, Tayfun, Kemalettin, Tarık (Bülent Dk.46) Boliç (Feyyaz Dk.59) ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla Altay’ı 2-0 mağlup ederken gollerini Elvir Boliç (Dk.23) ve Aykut Kocaman (Dk.47) attı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder